Categorieën
reisinformatie

Vliegtickets Aruba – beste tijd om te boeken

Als je vliegtickets voor Aruba wilt boeken, dan wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn. Op het moment dat je bedenkt naar Aruba op reis te willen, dan is natuurlijk de volgende stap om je reis voor te gaan bereiden. Vliegtickets kopen is daarvan 1 van de belangrijkste stappen. Je zult het hele wereldwijde web afzoeken om voordelig je reis naar Aruba te kunnen boeken. Een reis naar Aruba kan best prijzig zijn, dus hoe mooi is het als je in ieder geval op vliegtickets voor Aruba geld kan besparen. Door dit slim te doen, houd je wat geld over wat je dan weer aan andere zaken voor je reis kunt besteden. Bekijk hieronder een aantal tips om goedkope vliegtickets voor Aruba te boeken.

Gebruik Skyscanner voor je vliegtickets

Er bestaan gelukkig al heel veel goede zoekmachines die je kunnen helpen om de prijzen van vliegtickets voor Aruba van de verschillende maatschappijen te vergelijken. 1 van de makkelijkste websites om te gebruiken is Skyscanner. Het is bij deze website zo dat je niet alleen je data kunt aangeven, maar er ook voor kunt kiezen om een hele maand te selecteren zodat je kunt bekijken voor welke tijd je het beste kunt boeken. Je krijgt dan namelijk een grafiek in beeld waarop je direct kunt zien welke dag de goedkoopste dag is. Dit geldt voor zowel de dag dat je vertrekt als de dag dat je terugvliegt. Wanneer je een scherpe prijs hebt gevonden, kijk dan wel even of je niet met tussenstops te maken krijgt.

Boeken via Skyscanner

Wanneer je gebruikt maakt van Skyscanner, zijn er 2 dingen die je kunt doen als je een scherpe prijs voor vliegtickets voor Aruba gevonden hebt. Je kunt dan gewoon via Skyscanner boeken. Je gaat dan naar de website van de aanbieder welke aangesloten is bij de prijsvergelijkingswebsite. Verder kun je er ook voor kiezen om zodra je de beste prijs gevonden hebt, naar de website van een Nederlandse vliegtickets website gaan en daar alle informatie voor de vlucht invullen. Zo kun je gewoon via een Nederlandse aanbieder je vliegtickets voor Aruba boeken. Het kan namelijk soms zijn dat de aanbieders die via Skyscanner te vinden zijn, niet heel goed bereikbaar zijn. Vaak krijg je dan te maken met dure buitenlandse nummers en dat is niet de bedoeling.

vliegtickets naar aruba

Andere luchthavens bekijken

Mocht je graag naar Aruba willen, dan is het ook een idee om eens verder te kijken dan alleen Schiphol. Je kunt namelijk wel altijd van deze luchthaven willen vertrekken, maar als je geld wilt besparen kan het lonen om ook eens verder te kijken naar andere vliegvelden. Vooral als je in het zuiden van Nederland of juist aan de grens met Duitsland woont. De vliegvelden van Eindhoven, Brussel en Düsseldorf kunnen ook vluchten naar Aruba aanbieden en dat kan je best wat geld besparen. Brussel en Düsseldorf zijn vliegvelden die niet ver van Nederland af liggen en zijn erg interessant om als optie te bekijken. Het zou ook mogelijk kunnen zijn dat je met de terugvlucht naar een ander vliegveld kunt reizen. Misschien bespaart het je wat geld.

Boek zo vroeg mogelijk

Waar het vroeger een goed idee was om last minute te kopen, is dit vandaag de dag niet meer zo’n heel goed plan. Het is namelijk altijd een gok of je wel een vlucht kunt krijgen en wanneer er nog een paar stoelen over zijn, worden die niet echt meer voor goedkope prijzen aangeboden. De beste manier om aan goedkope vliegtickets voor Aruba te komen, is door zo vroeg mogelijk te boeken. Het is daarnaast ook wel weer zo dat je niet te vroeg moet boeken. De eerste vliegtickets voor Aruba zullen ongeveer 10 maanden voor het vliegtuig daadwerkelijk vertrekt beginnen met het tonen van prijzen. Het kan zijn als je te vroeg bent dat je de prijzen van de aanbieders nog niet met elkaar kunt vergelijken.

De beste tijd

De meeste reizigers die vliegtickets voor Aruba willen boeken, doen dit meestal 4 tot 6 maanden voor vertrek. Het kan natuurlijk zijn dat je 3 maand voor vertrek een mooie aanbieding tegen kunt komen, maar vaak zijn die acties op een vast moment en daar zou je rekening mee kunnen houden. Toch kan het zijn dan zo’n aanbod mooi lijkt, maar niet goedkoper is dan andere aanbieders. Voor Aruba is de beste tijd om je vliegtickets te boeken 11 weken voor je vertrekt. 1 of 2 weken voor vertrek is vaak duurder en is daarom niet echt aan te raden. Hoewel je misschien zou kunnen gokken op een last minute, kun je beter 11 weken aanhouden zodat je zeker weet dat je vliegtickets voor Aruba hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *