Vakantie naar Curaçao

Het derde eiland in de ABC-reeks is Curaçao. Het staat bekend om de prachtige kleine baaitjes, de felblauwe zee en niet te vergeten het bijpassende drankje ‘Blue Curaçao’. Sta je al te trappelen om zo snel mogelijk op het vliegtuig te stappen naar het zonnige eiland? Op deze pagina vind je alles om je vakantie goed te starten: wat algemene informatie, bezienswaardigheden, accomodaties, etc.

Algemene informatie

Check voordat je je reis boekt altijd de weersituatie op het eiland. Het regenseizoen is van oktober t/m januari en het orkaanseizoen, waarin het dus erg warm is, loopt van juni t/m augustus. Gemiddeld genomen lopen de temperaturen op van 28 tot 35 graden! Ideaal dus voor de sunseeker!

Vakantie naar Curaçao

De munteenheid is de Antilliaanse gulden. De wisselkoers verandert nog wel eens, dus check dit zeker nog even vlak voordat je vertrekt! Op dit moment (april 2022) is 1 Antilliaanse gulden gelijk aan 51 eurocent.

Wat te doen tijdens je vakantie naar Curaçao

Curaçao staat natuurlijk bekend om het prachtige blauwe water. Er is niet voor niets een drankje naar vernoemd! De mooie zee maakt het eiland ideaal voor allerlei watersport activiteiten. Zo kun je er snorkeltours doen, duiken, suppen, kayakken, kite- en windsurfen en zelfs met dolfijnen zwemmen! Ook zijn er veel activiteiten op het water waarbij je zelfs je voeten droog kunt houden zoals boottochten die je langs de mooiste grotten brengen of de zonsondergang bekijken vanaf een catamaran!

Een aantal activiteiten die gewoon op het land te doen zijn zijn bijvoorbeeld een Jeep safari, stadstour, lokale gerechten proeven en voor de sportieveling is het eiland ook erg geschikt om te fietsen en mountianbiken!

Tot slot valt er ook erg leuk te winkelen in Willemstad. Op het eiland gelden lagere BTW-tarieven, waardoor de prijzen van producten ook lager liggen, dus zorg ervoor dat je nog wat ruimte over laat in je koffer ;).

Vervoer

Tussen de (hoofd)stad en de stranden en natuur zit best wel een flinke afstand. Ook is de infrastructuur niet op zijn best, wat ervoor zorgt dat de reistijd flink op kan lopen. Voor snel en efficiënt reizen wil je dus het liefst gebruik maken van je eigen auto tijdens je verblijf. Naast het vliegveld zitten een aantal verhuurbedrijven waar je gemakkelijk een auto kunt huren.

Vaak rijden er vanuit resorts ook pendelbussen van en naar steden en het vliegveld. Bij speciale activiteiten (zoals tours) zit vervoer van en naar de locatie ook inbegrepen, maar check dit altijd van tevoren nog even.

Ook is het mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen op Curaçao. Er zijn twee soorten vervoer: konvooi bussen voor langere routes en uithoeken en minibussen voor kortere afstanden. Ook rijden er natuurlijk taxi’s rond, maar hierbij kunnen de prijzen al snel flink oplopen. Na 23 uur geldt namelijk het nachttarief en worden de prijzen met 25% verhoogd.

Het reizen met de openbare bussen op Curaçao kost best veel tijd, dus als je een korte verblijfstijd hebt en zoveel mogelijk wilt doen op een dag is de beste optie een huurauto. Echter, is reizen met het openbaar vervoer in een onbekend land natuurlijk een avontuur op zich! Daarbij kom je nauw in contact met de lokale bevolking en leer je de bevolking en cultuur natuurlijk beter kennen.

Vakantie naar Curaçao

Hopelijk heb je nu alvast een impressie van wat er allemaal te beleven valt op Curaçao en hoe je je vakantie naar Curaçao kunt plannen!

Check voor meer reistips over de ABC-eilanden ook onze artikelen over een vakantie naar Bonaire.