Categorieën
informatie

De mooiste stranden op Bonaire

We houden niet van opscheppen, maar als het over Bonaire gaat, dan weten we er toch wel veel vanaf. Laatst kregen we dan ook een vraag van een lezer. “Wat zijn de mooiste stranden op Bonaire?”. Ons antwoord vind je hieronder!

De mooiste stranden van Bonaire: een officieuze top 5

Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden op Bonaire, maar deze vijf bieden voor ieder wat wils.

Stranden bonaire Sorobon Beach

Sorobon Beach

Als je denkt aan de Caraïben, dan zie je een strand als Sorobon Beach voor je. Het heeft prachtig wit zand, helder blauw water, goede voorzieningen en genoeg eet- en drinkgelegenheden. Als je al dat ontspannen zet bent wandel je naar de windsurf-verhuur en huur je een plankje. Dan heb je weer uren plezier!

1000 steps beach bonaire

1000 Steps Beach

Dit strand heet “1000 Steps beach” omdat je een trap moet afdalen om er te komen. De trap heeft niet echt 1000 treden, maar erg kort is hij ook weer niet! Eenmaal beneden wordt je getrakteerd op een heerlijk beschut strand met knalblauw water en prachtige koraalriffen. Niet voor niets is deze plek geliefd onder de duikers en snorkelaars.

stranden bonaire cai beach

Cai

Cai is een van de favoriete stranden van de locals. En de locals, die weten het uit eindelijk het beste! Wat bijzonder is aan dit strand is dat er grote stapels liggen met karkoschelpen. Vroeger werden deze gegeten als lekkernij, maar tegenwoordig mag dat niet meer omdat de dieren een beschermde diersoort zijn geworden.

bachelors beach bonaire

Bachelor’s Beach

Dit strand ligt aan de duikplek en snorkelplek Windsock. Het ligt vlakbij het vliegveld. Het fijne aan dit strand is dat je in de schaduw van de planten en bomen kunt zitten. Verder zijn er geen voorzieningen, dus bereid je uitstapje goed voor.

kite beach

Kite Beach

Op dit strand vind je veel durfallen die zich wagen aan het kitesurfen. Erg leuk om een tijdje naar te kijken, maar ook zeker leuk om zelf te doen! Daarnaast is het een heerlijk zandstrand met veel ruimte. Hier kun je echt ongestoord genieten van de zon en de rust.

De stranden van Bonaire

Als je aan Bonaire denkt, dan denk je toch al snel aan de stranden. Het eiland zal je dan ook niet teleurstellen tijdens je bezoek. Je vind over het hele eiland veel verschillende soorten stranden met elk zijn eigen eigenschappen. Er is er geen één hetzelfde! Zo kun je rustig ontspannen, of gezellig een een hapje en een drankje doen in een bar met leuke muziek. Er is dus voor ieder wat wils.

Regels op de stranden

Op Bonaire zijn er zowel privé als publieke stranden. Op een publiek strand is natuurlijk iedereen welkom, maar een privéstrand niet. Afhankelijk van de eigenaar mag je hem soms wel betreden tegen betaling.

Op veel stranden is het niet toegestaan om een hond mee te nemen. De reden hiervoor is dat ze voor overlast kunnen zorgen bij andere mensen, maar ook omdat ze de nestende zeeschildpadden kunnen storen. Het is altijd met een bordje aangegeven als honden niet welkom zijn.

Nog iets om rekening mee te houden is dat er op veel stranden van Bonaire geen voorzieningen zijn. Denk daarbij aan een douche, toilet, parasol of een bankje. Als je denkt iets nodig te hebben is het dus handig om dat zelf mee te nemen van huis.

Soorten stranden op Bonaire

Bonaire kent weinig grote zandstranden zoals je die bijvoorbeeld wel ziet op Aruba. Maar als ze er zijn, dan zijn ze wel heel erg mooi. Vooral op Klein Bonaire kun je prachtige zandstranden vinden. Ze zijn zo wit dat je je zonnebril op moet zetten! Nog iets bijzonders is dat hier zeeschildpadden naartoe komen om eieren te leggen. Wie weet spot je er wel een!

De meeste stranden zijn kiezelstranden of zijn bezaaid met stukjes versteend koraal. Dat ligt niet zo lekker, maar vaak kun je wel een plekje met zand vinden waar je kunt liggen. Sommige hotels en resorts maken ook wel hun eigen strand door zand op te spuiten. Dat is vooral fijn voor kinderen, die kunnen dan lekker in het zachte zand spelen.

Locaties van de stranden

In het westen van het eiland kun je vanaf de stranden in het water gaan om te zwemmen. Hier lig je beschut door het eiland waardoor er minder wind, golven en stromingen zijn.

In het zuidoosten zijn de stranden ook beschut omdat ze liggen in Lac Bay. Dit is de baai waar je ook kunt windsurfen. De baai ligt afgeschermd van de zee met een muur van koraal waardoor het water er rustig is.

In het noord-oosten is de zee niet geschikt om te zwemmen. Hij is hier erg ruw. Je kunt het hier dus beter bij zonnebaden en ontspannen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *