Categorieën
informatie

STINAPA Bonaire Nature Tag

Je bent verplicht een Stinapa Nature Tag te kopen als je watersporten wilt beoefenen op Bonaire. Zonder deze tag mag je dus niet duiken, snorkelen, zwemmen enzovoort. Hier lees je precies hoe het zit.

STINAPA Bonaire Nature Tag Kopen

Je kunt de bonaire nature tag online kopen op de website van STINAPA. Klik op de rode knop onderaan dit bericht om naar de website te gaan.

Verder kun je de nature tag op het eiland kopen bij de duikwinkels en duikcentra, hotels, aanbieders van activiteiten en bij de ingang van het Washington Slagbaai National Park.

Bonaire National Marine Park

De zee rondom Bonaire behoort tot het Bonaire National Marine Park. Dit park wordt beschermd door de organisatie STINAPA. Zij zorgen ervoor dat het leven in de zee intact en mooi blijft.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om de natuur zo goed mogelijk te beschermen, maar dit geldt al helemaal voor de natuur op Bonaire. De vele koralen en vissen zorgen voor veel inkomsten van duiktoeristen, dus het is belangrijk dat het leven in de zee goed behouden blijft.

Het geld dat nodig is voor de bescherming van het marine park wordt verdiend met het verkopen van de zogenaamde Stinapa Nature Tags. Als je van plan bent de zee te betreden moet je zo een tag bij je hebben. Afhankelijk van wat je van plan bent te doen kun je verschillende tags kopen.

Verschillende STINAPA Tags

Stinapa verkoopt twee verschillende Nature Tags, een ronde en een vierkante. De ronde tag (round dive tag) is voor duikers. Als duiker ben je verplicht deze tag ergens aan je equipment vast te maken. Je krijgt er een tie-wrap bij. Daarmee kun je heb bijvoorbeeld ergens aan je duikvest vastmaken.

De vierkante tag (square nature tag) heb je nodig voor alle activiteiten behalve duiken. Als je dus niet van plan bent om te gaan duiken maar bijvoorbeeld wel wilt gaan snorkelen, koop dan deze tag. Je hebt hem nodig voor alle wateractiviteiten behalve duiken.

Kosten STINAPA Tag

Hieronder volgt een overzicht van de prijzen van de Stinapa Nature Tags.

TagKosten
Ronde tag / Round Diving tag$45
Vierkante tag / Square tag$25

Kinderen onder de 12 jaar en passagiers van cruiseschepen hoeven niet in het bezit te zijn van een square tag. Dat betekent zij alle activiteiten behalve duiken kunnen uitvoeren zonder een tag te kopen. Wel moeten ze een ronde tag kopen als ze willen duiken.

Stinapa Bonaire Nature Tag Prijs
Stinapa Bonaire Nature Tag Prijs

Veel gestelde vragen

Wie moet een STINAPA tag kopen?

Iedereen die een watersport wil beoefenen op Bonaire heeft een tag nodig, dit geldt dus voor duikers, snorkelaars, windsurfers, kitesurfers en kayakkers.

Hoeveel kost een tag?

Als je wilt duiken kost de tag $45, voor alle andere watersporten kost de tag $25.

Waar kun je een STINAPA tag kopen?

Op de website van de organisatie STINAPA, bij duikwinkels en duikcentra, hotels, aanbieders van activiteiten en bij de ingang van het nationale park.

2 reacties op “STINAPA Bonaire Nature Tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *