Categorieën
reisinformatie

Reis naar Bonaire

Zit je erover te denken om het prachtige eiland Bonaire eens te bezoeken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zul je alles vinden wat je nodig hebt om een succesvolle reis vaan Bonaire te plannen en boeken!

Beste tijd voor reis naar Bonaire

In het tropische klimaat van Bonaire verschillen de temperaturen van 30 graden overdag tot 23 graden ’s nachts. Toch is het er overdag niet té heet door de noordoostelijke passaatwinden.

Het ‘regenseizoen’ duurt van oktober tot en met december. In februari tot en met juni regent het er nauwelijks.

Reis naar Bonaire

Wat te doen tijdens je reis naar Bonaire

Behalve bruin bakken op de prachtige stranden waar Bonaire bekend om staat heeft het eiland nog veel meer te bieden!

Sportief

Door de constante wind de er waait is het ideaal voor watersporten zoals zeilen, wind- en kitesurfen!

Het eiland is dunbevolkt, wat betekent dat de natuur en onderwaterwereld onaangetaste zijn. Vooral de westkust is prachtig voor duiken. Nog niet bekend met duiken? Geen probleem! Er zijn genoeg duikscholen die beginners pakketten aanbieden.

Cultureel

Van de prachtige roze-gekleurde zoutpannen en het Pekelmeer tot de indrukwekkende slavenhutten bij Orange Pan. Van noord naar zuid zijn er er behoorlijk wat bezienswaardigheden te ontdekken met de auto!

In het centrum van Kralendijk zijn allerlei leuke winkeltjes en restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten met uitzicht op zee!

De 5 beste restaurants in Kralendijk (mét bezorgservice):

  • Blue Garden
  • Sebastian’s Restaurant
  • Panino
  • Island Restobar Bonaire
  • Bon Wokkie

De oude hoofdstad Rincon, ook wel het culturele centrum genoemd, is met de oude tradities, gewoontes en festiviteiten zeker een bezoekje waard! Op 30 april wordt er de feestdag Dia di Rincon gevierd. De hele dag zijn er optredens en een feestelijke parade om het einde van de oogstperiode te vieren.

Natuur

Als je zin hebt in een avontuurlijke dag afgewisseld met momenten van ontspanning is Washington Slagbaai Nationaal Park the place to be! Het park is gelegen in het noordwesten van Bonaire en is alleen toegankelijk met een pick-up truck. Deze kan je huren via bijvoorbeeld AB Carrental.

Met een Scuba Diving Tag is toegang tot het park gratis. Met een Nature Fee betaal je US $15. Zonder is het ook mogelijk het park te bezoeken, entree is dan US $25.

De natuur in het nationale park is erg afwisselend. Het bevat zowel zandduinen en bergen als zoutmeren en mangrove. Ook zijn er veel kleine strandjes en baaien te vinden waar uitstekend te zwemmen, snorkelen en zelfs duiken valt! Op de kaart die bij de entree van het park te verkrijgen valt staan ook de duikspots met namen aangegeven.

Ter afsluiting nog een tip van Flip: rijdend langs het Gotomeer dat ook in het nationale park ligt heb je de grootste kans om een prachtige groep flamingo’s te spotten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *