Categorieën
informatie

Pakketje versturen naar Bonaire

Wil je een pakketje versturen naar Bonaire? Dan is het goed om uit te zoeken hoe het versturen van je pakketje precies in zijn werk gaat.

Wil je een pakketje versturen naar Bonaire? Bijvoorbeeld omdat je er familie hebt wonen en wat spulletjes wilt sturen, of omdat je een bedrijf hebt en iets hebt verkocht aan iemand in Bonaire? Dan is het goed om uit te zoeken hoe het versturen van je pakketje precies in zijn werk gaat. Er zitten namelijk flinke kosten aan verbonden, je moet een factuur voor de douane opstellen, en je mag bepaalde dingen niet versturen. Ook kun je ervoor kiezen om de inhoud van het pakket te verzekeren. Wat dit allemaal inhoudt en hoe het precies werkt, leggen we je uit in dit artikel.

Inhoudsopgave

Verzendkosten pakketje versturen naar Bonaire

Een pakketje versturen naar Bonaire is alles behalve goedkoop. Dat is ook wel logisch natuurlijk, aangezien Bonaire ver verwijderd ligt van Nederland. De vervoerder moet dan flinke kosten maken om jouw pakketje van A naar B te brengen. Maar hoeveel kost dat precies?

De kosten van het versturen van een pakketje naar Bonaire hangen af van de afmetingen en het gewicht van het pakket. Hieronder zie je een tabel met de verschillende afmetingen en kosten voor het versturen van een pakket naar Bonaire:

PakketAfmetingenGewichtVerzendkosten
Klein38 x 26,5 x 3,2 cm500 gr€84
Medium100 x 50 x 50 cm8 kg€598
Groot176 x 78 x 58 cm22 kg€2,220

Deze kosten zijn gebaseerd op bepaalde standaardafmetingen en komen van één aanbieder van pakketdiensten. Als je pakketje andere afmetingen heeft kunnen de kosten heel anders uitvallen, en verschillende aanbieders hanteren verschillende tarieven. Ook kunnen de verzendkosten afwijken als je kiest voor extra services, bijvoorbeeld het verzekeren van je pakketje.

Je doet er in ieder geval goed aan om de verzendkosten voor een pakketje versturen naar Bonaire te vergelijken bij verschillende aanbieders.

Je pakketje verzekeren

Als je dure of waardevolle spullen verstuurt, dan wil je natuurlijk dat die (heel) aankomen. Om er zeker van te zijn dat de zending goed gaat, kun je ervoor kiezen om je pakketje te verzekeren. Je krijgt dan een bewijs van versturen en ontvangst, en het pakket wordt alleen overhandigd als de ontvanger tekent aan de deur. 

De inhoud van je pakketje is verzekerd tot een bepaald bedrag. Stel dat je ervoor kiest om het te verzekeren tot €5000. Als je pakketje zoek raakt, dan krijg je de waarde van de inhoud terug, met een maximum van €5000. Ook als er schade is aan de inhoud krijg je de waarde van de inhoud terug tot het maximum bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Aan het verzekeren van je pakketje zitten natuurlijk kosten verbonden. Hoeveel dat precies is, is lastig te zeggen. Dit verschilt namelijk per aanbieder en het hangt af van voor welk bedrag je wilt laten verzekeren. Het is daarom verstandig om meerdere aanbieders te contacteren en om prijzen te vergelijken. Op die manier zou je wel eens aardig wat geld kunnen besparen.

Wat mag je niet versturen?

Je mag niet zomaar alles wat je wilt versturen via de post. De volgende dingen mag je niet versturen naar Bonaire:

  • Messen
  • Zaden
  • Planten
  • Dieren
  • Wapens

Douaneformulier

Als je een pakket verstuurt naar een land buiten de EU, dan moet je er een douaneformulier aan toevoegen. Doe je dat niet, dan kan je pakket retour worden gestuurd of zelfs worden vernietigd. Er zijn twee verschillende formulieren: het CN22 formulier en het CN23 formulier. Welke van de twee heb je nodig?

Het CN22 formulier is verplicht voor (aangetekende) brieven t/m 2kg, pakketjes zonder track&trace t/m 2kg, en partijenpost t/m 2kg. Het CN23 formulier is nodig voor verzekerde brieven t/m 2kg, (verzekerde) pakketten t/m 20kg, en aangetekende pakketten t/m 20kg.

Meestal zorgt het bedrijf dat je pakket verstuurt ervoor dat het douaneformulier juist wordt ingevuld en bijgevoegd aan het pakketje. Controleer wel altijd of de aanbieder dit daadwerkelijk voor je doet.