Categorieën
activiteiten

Kitesurfen Bonaire

Kitesurfen op Bonaire is een uitstekend idee. De omstandigheden op het eiland zijn ideaal voor deze sport. Het waait er vaak, de wind is stevig en het weer is altijd mooi.

Goede wind voor kitesurfen

Als je van kitesurfen houdt dan ga je ook van het weer op Bonaire houden. Het waait zo’n 300 dagen per jaar. Gemiddeld over het hele jaar genomen is de windsterkte rond de 14 knopen, maar in de maanden van februari tot juli is de wind gemiddeld sterker. De wind komt vrijwel altijd uit het oosten.

Kitesurfschool Bonaire

Het eiland kent meerdere kitesurfscholen waar je les kunt krijgen van IKO-gecertificeerde instructeurs. De kitesurfscholen zitten aan de zuidoostkust van het eiland tussen de duikplekken Red Beryl en Vista Blue.

Kitesurfschool Bonaire
Locatie van de kitesurfschool Bonaire

De wint waait uit het oosten en de kitesurfscholen zitten aan de zuidoostkust van het eiland. Dit betekent dat je af kunt drijven richting de oceaan als je daar gaat kitesurfen. Hierom volgen de instructeurs je in kleine motorbootjes. Zo kunnen ze je niet alleen aanwijzingen geven maar ze kunnen ook ingrijpen als je te ver afdrijft.

Kitesurf locaties Bonaire

Er zijn meerdere locaties op Bonaire waar je zelf kunt gaan kitesurfen. Dit zijn de beste plekken:

  • Playa Grandi
  • Klein Bonaire
  • Kite Beach/Atlantis Beach
  • Pink Beach

Lac Bay is een hele mooie lagune in het zuidoosten van Bonaire. Er is hier altijd veel wind en de lagune is afgeschermd van de golven. Rondom de lagune staan resorts en restaurants en de sfeer is gezellig. Je mag hier helaas niet kitesurfen! Alleen windsurfen is toegestaan in Lac Bay.

Dolfijnen

Het wil nog wel eens voorkomen dat de dolfijnen hun neus laten zien tijdens een kitesurfsessie. Ze zwemmen dan mee met de kitesurfers en maken fantastische sprongen. De maker van de video hieronder had het geluk om de dolfijnen tegen te komen tijdens zijn sessie!

Kitesurfen met dolfijnen op Bonaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *