Categorieën
informatie

Zwemmen er haaien op Bonaire?

Zwemmen er haaien op Bonaire? Zijn ze gevaarlijk, en kun je ze tegenkomen in het water? Je leest het in dit artikel.

De meningen over haaien zijn verdeeld. De één zou ze maar wat graag tegenkomen tijdens het snorkelen of duiken, de ziet ze juist liever niet. Je vraagt je misschien af of er haaien bestaan op Bonaire. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Haaien op Bonaire

Op Bonaire zwemmen zeker haaien. Haaiensoorten die op Bonaire leven zijn de hamerhaai, zandhaai, verpleegsterhaai en tijgerhaai. Dit zijn onschuldige haaien waar je als mens niet bang voor hoeft te zijn.

Waar leven de haaien Bonaire?

De haaien zijn vooral te vinden aan de oostkust van het eiland. Hier is het water wilder dan aan de beschutte westkust. De oostkust is niet geschikt voor mensen om te zwemmen, want het water is er ruig en er zijn weinig goede stranden. De kans dat je een haai tegenkomt tijdens het zwemmen, snorkelen of duiken op Bonaire is dus heel klein.

Spotten

Speciaal duiken om de dieren te spotten is dus lastig. De duikplekken liggen aan de westkust van het eiland, en daar is je kans op succes erg laag. Wil je ze toch perse zien, bespreek dit dan met een ervaren duikinstructeur op het eiland. De instructeurs kennen de wateren als geen ander. Zij kunnen je misschien de nodige tips geven om je kans op succes te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *