Categorieën
activiteiten

Duikplekken Bonaire

Bonaire staat bekend om de prachtige duikplekken die je er kunt vinden. Het is een van de beste plekken om te duiken ter wereld. Vooral voor kantduiken is het de ideale bestemming; bijna alle duikstekken op Bonaire kun je lopend vanaf de kant betreden.

Dit vind je misschien ook interessant:
Beste Duikgids BonaireSTINAPA Tag InformatieAuto Huren

Duikplekken Bonaire

Op Bonaire vind je in totaal bijna 90 officiële duikplekken. Ruim de helft hiervan kun je lopend vanaf de kant betreden. Als je met de auto langs de westkust van het eiland rijdt zie je om de paar honderd meter gele stenen met een zwarte tekst liggen. Deze geel geverfde stenen geven aan dat daar een duikstek is. De naam die op de steen staat is de naam van de duikstek. Soms staat er op een steen ‘no entry’. Dat is niet een duikstek die no entry heet, maar dat betekent dat je daar niet het water in mag 😉

Duikplekken Bonaire Kaart
Duikplekken Bonaire Kaart

De meeste duikplekken liggen dus aan de westkust van het eiland. Er zijn er echter ook een aan de noordkust, en een enkeling aan de oostkust te vinden. Ook op Klein Bonaire vind je nog ruim 20 plekken waar je kunt duiken. Je moet dan wel eerst even met de watertaxi. De watertaxi vind je aan de boulevard in Kralendijk.

De top 10 mooiste duikplekken van Bonaire

Als duiker wordt je op Bonaire ontzettend verwend. Maar met zóveel duikstekken is er eigenlijk te veel keuze. Daarom hebben we deze lijst opgesteld met de 10 mooiste duikplekken op bonaire. Deze móet je eigenlijk wel gezien hebben voordat je weer naar huis gaat…

1. Karpata

schildpad karpata duikplek bonaire

2. Cliff

kreeftje cliff duikplek bonaire

3. 1000 Steps

1000 steps

4. The Hilma Hooker

scheepswrak hilma hooker bonaire

5. Salt Pier

saltpier duikstek bonaire

6. Alice in Wonderland

alice in wonderland

7. Andrea 1 & 2

octopus andrea 1 en 2

8. Bari Reef

murene bari reef duikplek

9. Angel City

inktvissen angel city duikstek bonaire

10. White Hole

schildpad white hole duikplek bonaire

Bereikbaarheid van de duikplekken

De meeste stekken op het eiland zijn dus gewoon met de auto te bereiken. Het is wel het handigst om een pick-up te huren als je gaat duiken. De meeste verhuurbedrijven verbieden het vervoeren van duikspullen in kleine auto’s. Ook zijn de wegen en afritten van de duikstekken vaak wat ruig, in een pick-up rijdt dat wat makkelijker. De laadback van een truck is ook ideaal om al je spullen in te leggen. Bij de verhuur krijg je standaard een rek voor je flessen in de laadbak.

Voor duiken raden wij aan een pick-up truck met rek voor duikflessen te huren bij AB Car Rental Bonaire!

Voor de duikplekken in Washington Slagbaai National Park moet je ook een pick-up truck hebben. Het begin van de route is nog wel te doen met een normale auto, maar is zeker niet comfortabel. Het laatste stuk van de tocht is wel echt ruig terrein en heel ongeschikt voor normale auto’s. Een pick-up truck is dus niet een aanrader maar echt een noodzakelijkheid. Toegang tot het nationale park is gratis met een stinapa nature tag voor duikers.

Klein Bonaire is een aardig eindje zwemmen, dus om te duiken op Klein Bonaire neem je de watertaxi. Er zijn ook boten voor duikers die langs Klein Bonaire varen. De boten voor duikers varen ook naar Washington Slagbaai National Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *