Categorieën
informatie

Boot Bonaire Curaçao

Kun je met de boot van Bonaire naar Curaçao varen? Er zijn een aantal mogelijkheden.

Bonaire is een mooi vakantie eiland. Het is er prachtig weer, de stranden zijn hagelwit en de mensen zijn super vriendelijk. Maar wil je tijdens je vakantie ook een ander eiland bezoeken, bijvoorbeeld Curaçao? Dan vraag je je vast af of je met de boot van Bonaire naar Curaçao kunt varen.

Met de boot van Bonaire naar Curaçao, kan dat?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om met de boot van Bonaire naar Curaçao te varen. Lees verder om te weten hoe je wél tussen de verschillende eilanden kunt reizen.

Er liggen echter wel plannen op tafel om dit mogelijk te maken per boot. Nederland zou de ABC-eilanden aan het helpen zijn om een ferrydienst op te zetten tussen de drie eilanden. Dit zou grote economische voordelen kunnen bieden voor Aruba, Bonaire en Curaçao.

Hoe kom je dan wel van Bonaire naar Curaçao?

De meest populaire optie is om het vliegtuig te nemen. Een vlucht van Flamingo Airport (Bonaire) naar Hato Airport (Curaçao) kost je zo’n €55. Van Koning Beatrix Vliegveld (Aruba) naar Curaçao kost een kleine €50. Gebruik het zoekformulier hieronder om vluchten tussen de twee eilanden te vergelijken:

Ook kun je een boot charteren van een kapitein die bereid is je naar Curaçao te brengen. Houd er wel rekening mee dat er hier niet veel van zijn, en dat het wel eens prijzig zou kunnen zijn. Bovendien zul je waarschijnlijk op tijd moeten reserveren, zeker als je in het hoogseizoen wilt varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *