Categorieën
activiteiten

Bonaire Vakantie Tips: 10 Dingen om te doen

Stel je eens voor: je bent net geland met het vliegtuig, stapt uit en voelt een heerlijke warme lucht om je heen slaan. Dat is Bonaire! Maar wat ga je nu doen? In deze Bonaire vakantie tips geven we je 7 leuke dingen om te doen!

Bonaire Vakantie Tips: 10 Dingen om te doen

1. Huur een auto

De beste manier om het eiland te verkennen is met de auto. Het is er best warm en de afstanden zijn net te groot om te lopen. Bovendien krijg je veel meer te zien met een auto. Neem daarom bij aankomst een goede huurauto en ontdek elk hoekje van Bonaire.

Bonaire duiken

2. Ga eens duiken

Bonaire wordt ook wel Diver’s Paradise genoemd. En dat is niet voor niets! Het eiland kent prachtige koraalriffen met ontelbaar veel vissen, schildpadden en andere dieren. Hier moet je wel duiken! Heb je nog nooit gedoken? Geen probleem! Ook voor beginners worden er duiken georganiseerd – geen ervaring vereist!

Bonaire Snorkelen

3. Ga eens snorkelen

Ook de mensen die niet willen of kunnen duiken moeten de onderwaterwereld van Bonaire gezien hebben! Gelukkig zijn er ook genoeg duikplekken waar je heerlijk kunt snorkelen. Maskertje op, flippers aan en gaan!

Kralendijk Bonaire

4. Ontdek Kralendijk

Kralendijk is de gezellige hoofdstad van het eiland. Met een bezoekje aan de stad en je zeker weer even zoet. Ga een hapje of drankje doen, koop wat souvenirs, noem maar op.

Washington Slagbaai Nationaal Park Bonaire

5. Washington Slagbaai Nationaal Park

Wat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie aan Bonaire is het nationale park. Je kunt hier een flinke tocht maken met de auto. Onderweg kom je van alles tegen. Prachtige stranden, hele oude gebouwtjes, bijzondere dieren en nog veel meer. Hiermee vul je zo een hele dag!

Kitesurfen Bonaire

6. Kitesurfen

De durfallen onder ons kunnen ook goed aan hun trekken komen op het eiland. Wat dacht je van een proeflesje kitesurfen? Aan het einde van je les maak je je eerste meters en kun je de ongekende snelheid voelen!

Windsurfen Bonaire

7. Windsurfen

Vooruit, nog eentje voor de extreme sports fanaten. In het zuidoosten van het eiland ligt een prachtige baai die afgeschermd is van de zee. Hier staat een krachtige wind, maar er zijn bijna geen golven! Perfect om te windsurfen dus. Ook als je niet op de plank wilt staan is een bezoekje zeker de moeite waard. Je kunt er lekker eten, op het strand liggen en kijken naar de bijzondere capriolen die de locals uithalen op hun planken.

Bonaire Mangrove Kayakken

8. Kayakken

Iets rustigers dan, maar zeker niet minder leuk! Een kayak-tocht met het gezin is sterk aan te raden. Je peddelt op je gemak door de bijzondere mangroven van Bonaire. Als je een uitdaging zoekt kun je ook altijd nog naar Klein Bonaire peddelen. Nu we het over Klein Bonaire hebben, op naar de volgende Bonaire vakantie tip…

Klein Bonaire

9. Klein Bonaire

Als je dacht dat Bonaire mooi was, wacht dan maar tot je Klein Bonaire gezien hebt. Pak in Kralendijk de watertaxi naar het eilandje en laat je betoveren door het prachtige witte zand en de fantastische duik- en snorkelplekken. Wist je dat de locals één keer per jaar naar dit eiland to zwemmen? Misschien moeten we dat maar aan hun overlaten…

all inclusive bonaire

10. Ontspannen

De laatste, maar zeker niet de minste Bonaire vakantie tip is om gewoon lekker te ontspannen. Kies een van de prachtige stranden, spreid je handoek en ga er lekker voor liggen. Je hebt het verdiend!

Dat waren onze 10 Bonaire vakantie tips. We hopen dat je er wat aan zal hebben. Als je besluit een van deze dingen te doen, laat ons dan weten hoe het geweest is! Je kunt onder dit bericht een reactie achterlaten. Die vinden we altijd leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *