Categorieën
eten en drinken

Bonaire Eten en Drinken

Bij een goede vakantie hoort voor veel mensen ook goed eten en drinken. Het eten en drinken op Bonaire biedt prima variatie en er is voor iedereen wel wat lekkers. We leggen hier kort wat dingen in het algemeen uit. Het is een leuk avontuur om verder zelf de keuken van Bonaire te ontdekken.

Drinkwater

Bonaire heeft geen bronnen van zout water en van de neerslag moeten ze het ook niet hebben. Drinkwater wordt op Bonaire daarom gemaakt van zeewater. Dit gebeurt in de waterzuiveringsinstallatie van WEB tegenover de supermarkt Zhung Kong. Dit drinkwater komt uit de kranen in huis en is van goede kwaliteit en heeft een prima smaak.

Veel huizen hebben binnen een kraan met WEB water, en buiten een kraan waar regenwater en afvalwater uit komt. Het spreekt voor zich dat je alleen uit die eerste kraan kunt drinken. Het drinkwater kan gebruikt worden om bijvoorbeeld duikspullen uit te spoelen, maar probeer dan niet teveel water te gebruiken. Het is best een klus om van zeewater drinkwater te maken. Drinkwater uit de kraan kost op Bonaire dan ook relatief veel.

Lokaal Eten op Bonaire

Echt sfeerproeven doe je natuurlijk door het lokale eten te proberen. Dit is niet alleen een leuke ervaring, het kan ook nog behoorlijk goedkoop zijn. Typisch voor Bonaire is een snèk, wat inderdaad heel erg lijkt op het Engelse snack. Deze locale snacks eet je in kleine tentjes waar het menu op een krijtbordje is geschreven. Je vind deze plekken in Rincon, maar je kunt ook lokaal eten bij restaurant Zeedijk in Kralendijk. Voorbeelden van typisch Antilliaanse gerechten zijn leguanensoep, gestoofd geitenvlees, gegrilde vis en schelpdieren. Het eten is vaak niet sterk gekruid.

Bij deze lokale gerechten heb je vaak de keuze uit friet, rijst en bonen, maar er zijn ook exotischere keuzes zoals funchi of tutu. Funchi is een soort pudding gemaakt van maïsmeel en eet je met gebakken banaan. Tutu is een combinatie van funchi, rijst en bonen. Als je van alles wat wilt hebben neem je het half-half, of mitar-mitar in het Papiaments.

Eten en drinken op Bonaire: Europese en Amerikaanse Restaurants

Eten en drinken op Bonaire kan ook op zijn Amerikaans of Europees. De meeste wat grotere hotels met een eigen restaurant hebben Europese en Amerikaanse gerechten op de kaart staan. Er zijn een aantal grote resorts met een restaurant met een goede reputatie. Voorbeelden zijn de Chibi Chibi in Divi Divi resort en Tipsy Seagull in Plaza Resort. Hier komen ook gasten van andere resorts naartoe om te dineren. De restaurants organiseren buffets met een thema die voor iedereen toegankelijk zijn. Vaak zijn er ook live-bands aanwezig op deze avonden. De prijzen liggen rond het gemiddelde in Nederland of iets hoger.

Je hoeft voor eten en drinken op Bonaire niet de hele avond in een restaurant te zitten, je kunt ook voor een snellere hap gaan. Zo is er een KFC aan de Kaya Korona, tegenover de Kooyman bouwmarkt. Het aanbod bij deze KFC is wel minder uitgebreid dan we dat in Nederland gewend zijn. Als je zin hebt in een stevige hamburger of een portie friet kun je bij Wattaburger terecht. In het centrum van Kralendijk zitten ook een aantal pizza tenten waar je, net als bij Wattaburger, je eten ook kunt afhalen.

Dinken op Bonaire

Zoals al eerder genoemd is het drinkwater uit de kraan op Bonaire van goede kwaliteit en goed te drinken. Maar kraanwater wordt na een tijdje natuurlijk wel saai. Het meest populaire drankje op het eiland is dan ook bier. Zoals op veel andere Antillen is Amstel Bright een van de meest bekende bieren op Bonaire. Het goedkopere alternatief Polar is ook erg in trek. Verder is uiteraard Heineken ook een grote speler op het eiland.

Als wijnliefhebber krijg je het misschien lastig op Bonaire. De redelijk geprijsde wijnen op de kaart komen vaak uit de Verenigde Staten en Chili, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit. In de duurdere restaurants staan vaak wel betere kwaliteit wijnen uit Europa op de kaart, maar de prijzen die hiervoor gevraagd worden zijn vaak overdreven.

Op frisdranken hoef je niet in te leveren, alle merken die je kent kom je tegen op het eiland. In de cocktails wordt gebruik gemaakt van Caribische rum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *