Categorieën
informatie

Criminaliteit Bonaire

De beste deals voor vliegtickets en huurauto’s:

Hoe staat het met de criminaliteit op Bonaire? Kent Bonaire veel criminaliteit? Wij zochten het voor je uit!

Ieder jaar vliegen weer veel Nederlanders richting Bonaire, ook wel Divers Paradise genoemd. Om vakantie te vieren, familie te bezoeken, of andere redenen.

Misschien heb je er ook wel over nagedacht om naar Bonaire te gaan. Maar je wilt natuurlijk niet naar een plek waar je je niet veilig kunt voelen. Plekken waar veel criminaliteit heerst, zijn bijvoorbeeld vaak minder fijn om te bezoeken.

De criminaliteit Bonaire is laag

Bonaire is een veilige plek om te leven of om op vakantie te zijn. Er is weinig sprake van criminaliteit op het eiland.

Natuurlijk gebeuren er wel kleine incidenten. Zo zal er altijd sprake zijn van zakkenrollen en diefstal, maar dit gebeurt minder dan op de omliggende eilanden.

Het advies voor toeristen is om je dure spullen thuis in een kluis te bewaren. Loop niet met je duurste spullen opzichtig over straat, want dat is vragen om problemen. Doe ook alle ramen en deuren van je accommodatie op slot als je vertrekt om het inbrekers niet te makkelijk te maken.

Zware criminaliteit op Bonaire

Van zware criminaliteit is nauwelijks sprake op Bonaire. Veiligheidsinstanties op het eiland ontvingen wel signalen dat de georganiseerde misdaad haar oog op het eiland laat vallen voor bepaalde activiteiten. Denk dan aan drugshandel en het witwassen van geld. Maar na het ontvangen van deze signalen is er direct gehandeld en sindsdien wordt er preventief gehandeld om criminaliteit Bonaire in de kiem te smoren.

’s Avonds over straat

Op Bonaire kun je ’s avonds veilig over straat lopen. Er wonen maar weinig mensen op het eiland, dus er is een sterke mate van sociale controle. Gecombineerd met de lage criminaliteit zorgt dit ervoor dat je ’s avonds met een gerust hart naar buiten kunt gaan.

Dit gevoel van veiligheid is dan ook één van de redenen dat veel mensen kiezen voor een vakantie naar Bonaire. Op vakantie wil je ontspannen, en dat gaat moeilijker als je constant op je hoede moet zijn. Op Bonaire is hier totaal geen sprake van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *