Categorieën
activiteiten

Bonaire Activiteiten

Bonaire Duiken

Bonaire is heel erg geschikt voor duikers. Het eiland telt bijna 90 duikplekken waarbij meer dan de helft vanaf de kust bereikt kan worden. De koraalriffen worden al meer dan 35 jaar beschermd en verkeren dus in hele goede conditie. Het zal je dan ook niet verbazen dat duiken een van de meest populaire activiteiten is op Bonaire. Het eiland wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om te duiken.

Om zelfstandig te kunnen duiken op Bonaire heb je certificaat nodig. Het meest bekende certificaat is PADI. Op Bonaire kun je een PADI certificaat halen in ongeveer 2.5 dagen, als je online de theorie leert. Als je de theorie bij een diveshop leert ben je ongeveer 3.5 dag bezig. Hierna mag je zonder toezicht met een buddy tot 18 meter diep duiken. Als je geen certificaat wilt halen maar gewoon een keer wilt duiken kan dat ook. Je leert dan een beetje theorie, oefent in een zwembad of ondiep stukje zee en gaat daarna met een instructeur tot 10 meter diep duiken. In totaal ben je een halve dag bezig. Hierna kun je zo vaak je wilt een duik onder toezicht maken zonder de theorie opnieuw te leren.

De meest populaire manier van duiken op Bonaire is met een auto vanaf de kust. Veel mensen parkeren bij een duikplek, maken een duik, en rijden door naar de volgende duikplek. De duikplekken zitten vaak maar een paar honderd meter van elkaar verwijderd. Het is het handigst om een pick-up truck te huren als je van plan bent om te duiken. Je kunt dan makkelijk al je duikspullen vervoeren. Bij sommige duikplekken is het best lastig rijden op het ruige terrein, een pick-up truck maakt dit een stuk makkelijker.

Bonaire duiken
Bonaire is een van de beste locaties ter wereld om te duiken

Bonaire Snorkelen

Bonaire is ook een goede locatie voor snorkelen. Wel is het wat meer zoeken om een goede plek te vinden dan met duiken. Sommige ondiepe riffen zijn namelijk kapot gegaan in een storm in 1999. Het kan dus zijn dat je bij een aanbevolen plek komt, en alleen kapotte riffen ziet. Een aantal plekken die zeker aan te raden zijn voor snorkelaars zijn: Lac Bay, No Name Beach (Klein Bonaire) en Bari Reef.

Je hoeft op Bonaire niet persé met een snorkeltour mee om de mooiste plekjes te zien. Er zijn meer dan genoeg plekken die je gewoon vanaf de kust kunt bereiken. Ook op Klein Bonaire is er een plek (No Name Beach) waar je gewoon vanaf de kust kunt snorkelen. Je moet dan wel eerst met de watertaxi naar Klein Bonaire natuurlijk. Echter, het is niet zo dat een snorkeltour niets te bieden heeft. Je bezoekt meerdere plekken op een dag, zonder dat je zelf hoeft te rijden. Ook is er vaak een barbecue aan boord. Bovendien is het altijd hartstikke gezellig met de bemanning en andere gasten.

Bonaire Snorkelen

Bonaire Windsurfen

Bonaire is een uitstekende plek voor windsurfers. Aan de westkust van het eiland bevindt zich de prachtig blauwe lagune Lac Bay. De lagune is vrij ondiep en afgeschermd van de zee waardoor er amper golven zijn. Er is bijna altijd wind en de wind is vrij stabiel. De condities zijn hier dus perfect voor windsurfen.

Op Sorobon Beach vind je Sorobon Beach Resort. Voor surfers die de meeste dagen willen gaan windsurfen is dit een ideaal resort. De chalets bevinden zich op het strand. Je staat letterlijk binnen een paar stappen in het water.

Sorobon Beach Resort
Bij Sorobon Beach Resort zie je de windsurfers vanuit je raam

Bonaire Kitesurfen

Nog een veel beoefende watersport op Bonaire is kitesurfen. De wind is stabiel, het water is warm en de toegang tot het water is makkelijk. Hier ligt er minder koraal op het strand en zijn de stranden groter. De kitesurf scholen en verhuurbedrijven vind je bij ‘Atlantis’, in het zuiden net voor de punt van het eiland. Als je langs de zoutpannen rijdt zie je vanzelf de kites in de lucht hangen.

Je kunt lessen volgen van 10:00 tot 13:00, en daarna weer van 14:00 tot 17:00. Kitesurflessen op Bonaire worden gegeven door instructeurs in bootjes. De instructeur blijft bij je in de buurt varen en brengt je terug als de les voorbij is of als je afgedreven bent. Als je ouder bent dan 10 en kunt zwemmen dan kun je ook kitesurfen. Ook op oudere leeftijd is kitesurfen nog goed te doen omdat het relatief weinig fysieke inspanning vereist.

Bonaire Kitesurfen

Bonaire kayakken

Omdat Bonaire veel plekken heeft met kalm water en wind is het een mooie plek om te kayakken. Er worden tochten georganiseerd langs het eiland over de oceaan en door de mangrove. Als je het wat liever rustig aan doet is de natuur tour door de mangroves waarschijnlijk iets voor jou. Voor de kayakkers die graag flink paddelen zijn er tochten naar Klein Bonaire. Deze tochten zijn wat intensiever omdat je met meer wind en golven te maken hebt. Vaak wordt er bij de kayaktours op mooie plekken gestopt om te gaan snorkelen.

Bonaire Mangrove Kayakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *