Categorieën
accommodatie

Bonaire Accommodatie

Het bestuur van Bonaire vindt het erg belangrijk dat het landschap van Bonaire geen last krijgt van het toerisme. Daarom zie je niet hoge hotels langs de hele kustlijn. De meeste Bonaire accommodatie is te vinden in en rond Kralendijk. Langs de kust zijn er richting het noorden nog wel wat villa’s gebouwd, maar daar houdt het dan ook ongeveer op. De rest van de kust van Bonaire is vrijwel onaangetast. Dit is iets waar het bestuur van het eiland veel waarde aan hecht.

In Bonaire verblijf je vrijwel altijd in een hotel of appartement. Het is soms ook mogelijk om grote villa’s te huren, maar dat is vaak wat moeilijker te vinden. De meeste plekken om te verblijven bevinden zich in Kralendijk. Het voordeel hiervan is dat je altijd in de buurt zit van winkels en duikplekken. In de stad Rincon kun je als toerist niet overnachten.

Er zijn weinig gebouwen die pal aan de kust zitten. De grond langs het water is dan ook vele malen duurder dan grond verder landinwaarts. Het gevolg hiervan is dat accommodatie langs het water duurder is dan accommodatie die wat verder van de kust af ligt. Althans, dit geldt voornamelijk voor villa’s en appartementen. Er zijn op Bonaire zoveel plekken waar je het water in kunt dat je er eigenlijk nooit ver vanaf zit. Wel is het handig om een auto te hebben als je andere stranden en duikplekken op het eiland wilt gaan verkennen.

Bonaire kent niet heel veel zandstranden. De meeste stranden zijn bezaaid met stukken dode koraal. Sommige all-inclusive hotels hebben hun eigen privé zandstranden. Deze stranden zijn goed onderhouden en alleen toegankelijk voor gasten die verblijven in het hotel. Als je graag op een zandstrand ligt, is het een idee om een hotel met privéstrand te overwegen. Uiteraard zijn dit wel de duurdere hotels van het eiland.

Voor all-inclusive Bonaire accommodatie raden wij de Vakantie Discounter aan. Op de website van de Vakantie Discounter check je of het resort beschikbaar is én wanneer het verblijf het goedkoopste is. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je verblijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *