Categorieën
reisinformatie

Auto huren bonaire

Als je op vakantie gaat is een auto huren een echte aanrader. De temperatuur is hoog dus zelfs kleine afstanden lopen kan een flinke onderneming zijn. Bovendien kun je zonder auto praktisch gezien niet bij het nationale park komen, en kun je niet zelf gaan duiken. Wilt u een auto huren op Bonaire? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het huren van een auto op Bonaire.

Minimum leeftijd bestuurder

Je moet tenminste twee jaar lang een rijbewijs hebben en minimaal 21 jaar oud zijn. Sommige autoverhuurbedrijven zijn nog wat strenger en huren alleen auto’s aan mensen van 23 of 25. Zo hopen ze minder schade aan de auto’s op te lopen omdat oudere bestuurders vaak meer ervaren zijn.

Welk soort auto huren

Met een normale auto kun je prima uit de voeten op het eiland. Het eiland kent verharde en onverharde wegen. Op de onverharde wegen kun je op droge dagen goed rijden met een normale auto. In de verharde wegen kun je flinke gaten tegenkomen, die moet je proberen te vermijden met een normale auto. Op de wegen lopen ook vaak ezels, geiten en leguanen, die moet je ook vermijden.

Als je van plan bent om naar Washington Slagbaai Nationaal Park te gaan, dan is het wel echt nodig om een pick-up truck of 4×4 wagen te huren. In het begin van het park zijn de wegen nog prima, maar na de eerste helft komen zitten er flinke rotsen en bulten in de weg. Een normale auto zou hier serieuze schade kunnen oplopen. Ook rijdt het net iets comfortabeler in een hoge auto.

Wil je gaan duiken op bonaire, dan is een pick-up truck ook een sterke aanrader. Veel autoverhuurbedrijven willen niet dat je je duikuitrusting in een kleine auto meeneemt. Het zoute water kan het interieur van de auto beschadigen. Ook is het een heel stuk praktischer om je duikflessen gewoon in de achterbak van je pick-up te kunnen gooien. De laadklep biedt ook een handig bankje om je flessen op je rug te doen.

Autoverhuurbedrijven Bonaire

Op Bonaire vind je internationale verhuurbedrijven die je op veel andere bestemmingen ook tegenkomt, denk aan Hertz, Avis en Budget. Deze bedrijven vind je zoals gewoonlijk bij het vliegveld.

Iets meer het eiland in vind je ook lokale verhuurbedrijven zoals AB Carrental en Caribe Car Rental. Dit zijn betrouwbare bedrijven die door veel mensen aangeraden en gebruikt worden. Deze bedrijven zijn soms iets goedkoper dan de grote internationale verhuurbedrijven, maar erg veel zal het niet schelen. Vooral AB Carrental is een aanrader als je gaat duiken of een pick-up truck wilt huren, ze hebben heel veel pick-up trucks onder hun beheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *