Categorieën
accommodatie

Appartement op Bonaire

Wat de perfecte vakantie is, dat ligt voor iedereen weer anders. Wat wel zeker is, is dat er zon hoort bij een tropische vakantie! Gelukkig hoef je niet te zoeken naar de zon op Bonaire. Wat betreft een appartement op Bonaire moet je wel een beetje onderzoek doen. Er zijn namelijk meerdere opties, en je wilt natuurlijk de beste keus maken! 

Appartement op Bonaire: het aanbod

Bij het huren van een appartement op Bonaire heb je meer keus dan je zou denken. Het eiland is niet heel groot, maar het aanbod wel! Naast de resorts zijn er ook veel appartementen die aan toeristen verhuurd worden. Er zijn veel mensen met vakantiehuizen op Bonaire. Daar zitten ze niet het hele jaar in (dan zou het geen vakantiehuis meer zijn). In de periode dat ze zelf niet aanwezig zijn, wordt hun appartement verhuurd aan toeristen. Op die manier krijgen de eigenaren een beetje geld terug op hun investering, en dekken ze de kosten van het appartement deels.

Appartement op Bonaire bezitten

Het zijn niet alleen Nederlanders die appartementen op Bonaire hebben. Er zijn ook veel mensen uit de Verenigde Staten die een stulpje op het eiland hebben aangeschaft. Zij verhuren ook hun appartementen als ze er zelf niet zijn. Niet alle appartementen zijn trouwens van particulieren, er zijn ook genoeg bedrijven die veel apartementen bouwen/kopen en ze vervolgens verhuren aan toeristen. Soms zijn er grote projecten waarbij ze veel apartementen bouwen waar mensen vervolgens in kunnen investeren.

De apartementen uit deze projecten zien er doorgaans grotendeels hetzelfde uit. Deze worden dan verhuurd door een makelaar of verhuurbedrijf. Omdat het vaak gaat om grote getalen apartementen zijn er reisbureaus die afspraken maken met deze partijen. Ze boeken dan veel apartementen tegelijk voor een goede prijs. Zelf zou je nooit voor die prijs een apartement op Bonaire kunnen huren. Dit is natuurlijk ook een reden om te kiezen voor een apartement (als een luxe resort net buiten je budget valt).

Je moet er wel rekening mee houden dat je bij een verblijf in een apartement meer kosten gaat maken. Je betaalt alleen de huur, eten en drinken is doorgaans niet inbegrepen. Je zult dan zelf naar de supermarkt moeten gaan om eten te kopen en zelf koken. Voor mensen die van vrijheid houden is dit natuurlijk ideaal!

Voordelen van een appartement

Uiteraard willen de inwoners van Bonaire ook wel een lekkere maaltijd voor je maken. Op het eiland zijn veel kleine, gezellige restaurantjes. Je kunt er vaak voor een prima prijs heerlijk eten. Als je zelf boodschappen doet, heb je het voordeel dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je gaat eten en hoe je het klaarmaakt. Vaak is dit toch net iets makkelijker als je bijvoorbeeld kinderen hebt die nogal moeilijke eters zijn. Naar de supermarkt is natuurlijk sowieso goedkoper dan altijd maar in restaurants eten. Bovendien leer je nog het een en ander over wat typisch eten is voor Bonaire, en kun je leuke souvenirs vinden in de supermarkt.

Ook kun je beter voor een appartement op Bonaire gaan als je van plan bent om de hele dag weg te zijn. Als je toch nooit aanwezig bent in een hotel of resort, dan heb je ook niet zoveel aan alle extra’s en faciliteiten die deze accomodaties vaak te bieden hebben. Je betaalt wel voor al die extra’s, dus het is zonde om er dan geen gebruik van te maken. Als je dus denkt toch de hele dag op stap te zijn, dan is een appartement vaak wel een uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *