Categorieën
reisinformatie

All Inclusive Bonaire

Reis all inclusive mee naar het prachtige Bonaire

Aan alle mensen die nu alweer uitkijken naar de start van de zomer: laat je eens verleiden tot een all inclusive vakantie naar Bonaire. Vanaf half december begint in Bonaire de periode dat er minder neerslag valt en is het, met gemiddelde temperaturen tussen 28 en 31 graden Celcius, een perfecte bestemming om weer even te genieten van dat heerlijk ontspannen zomerse gevoel.

Boek een all inclusive naar Bonaire bij jouw favoriete reisbureau

Als jij vaker vakanties hebt geboekt bij een reisbureau, dan heb je vast een voorkeur voor een bepaalde aanbieder. Gelukkig hoeft dat voor dit aanbod geen probleem te zijn. De meeste reisbureaus hebben bijna non-stop wel een aanbod voor een all inclusive vakantie naar Bonaire. Het is namelijk een behoorlijk populaire vakantiebestemming. Wil je niet al een half jaar vooruit je vakantie vastleggen, dan zijn er ook voldoende last minute varianten te vinden.

Waarom gaan voor een all inclusive vakantie?

Simpel. Voor een echt onbezorgde vakantie is een all inclusivede beste optie. Reserveer tijdig je resort en je hoeft je de hele vakantie geen zorgen meer te maken over eten, drinken en opgemaakte bedden. Soms is er zelfs een kidsclub aanwezig waar jouw kinderen helemaal los kunnen gaan met alle leuke activiteiten die worden aangeboden. Alles wordt voor je geregeld, terwijl jij in je mooiste zwemkleding kunt genieten van de stralende zon aan de rand van het zwembad of op één van de eindeloze witte stranden die Bonaire rijk is.

Beeld je maar eens in. Je wordt wakker, trekt je zomerse outfit aan en loopt op je gemak naar het restaurant om te gaan ontbijten. Daarna haal je je badhanddoek op en plof je neer aan de rand van het zwembad met een fijn boek, zodat je kunt gaan genieten van de rust en de zon. Begin je weer honger te krijgen dan kun je, zonder op de klok te kijken of je zorgen te maken over de boodschappen, gewoon weer aanschuiven in het restaurant. Dat is genieten. 

Ook buiten je resort is voldoende te beleven

Natuurlijk ben je niet verplicht om in het resort te blijven wanneer je een all inclusive naar Bonaire hebt geboekt. Het eiland heeft veel meer te bieden. Vergeet dan ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de hoofdstad, Kralendijk. Ga shoppen in de gezellige winkels of bezoek de historische gebouwen en monumenten, zoals het zeventiende-eeuwse Fort Oranje. 

De echte dierenvriend mag uiteraard niet vergeten om een route door Donkey Sanctuary te rijden met de auto of op de fiets. De ruim zeshonderd ezels die hier vrij rondlopen komen graag langs om hallo te zeggen. Bij deze ezelopvang wordt ook voorlichting gegeven aan de bezoekers, waardoor je onder andere leert dat de dieren tegenwoordig in een beschermde omgeving leven vanwege het grote aantal ongelukken dat voorheen gebeurde met auto’s en wild loslopende ezels.

Het water in

Wil je genieten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft, dan staat een bezoek aan Klein Bonaire vast en zeker op je to do lijst. Dit onbewoonde koraaleiland ligt voor de kust van Bonaire en is een uitstekende plek om te duiken of te snorkelen. Veel van je resortgenoten die net als jij zichzelf verwennen met een all inclusive vakantie, zul je tegenkomen bij dit indrukwekkende uitje. Onthoud wel dat het een onbewoond eiland is met minimale bebouwing. Zorg dus zelf dat je voldoende te eten en te drinken bij je hebt, net als dat flesje zonnebrand dat niet mag ontbreken.

Liever niet met je hoofd onder water, maar wel actief bezig op het water? Dan is de Lacbaai een goed alternatief. Hier kun je onder begeleiding Kajakken door de mangrove. Het aantal toeristen dat hieraan kan deelnemen is wel beperkt en helaas zit deze activiteit dan ook niet bij de all inclusive vakantie in Bonaire. Maar wellicht kan de receptionist van je resort je wel helpen om hier een plaats voor te reserveren. 

Bonaire is ook een ideale plek om te gaan windsurfen, omdat hier continu aanwezige aanlandwind is. Tenminste, dat is de situatie aan het zuidelijke strand bij Sorobon Beach. Er wordt hier zoveel aan windsurfen gedaan dat er zelfs een windsurfschool is waar je het zou kunnen leren. Ga naar Bonaire voor het all inclusive aanbod en kom terug als master windsurfer die de golven de baas is. Dat is nog eens een verhaal om thuis te vertellen. 

Ga goed voorbereid op reis

Waarschijnlijk zit je nu helemaal klaar om een all inclusivereis naar Bonaire te gaan boeken. Hoewel Bonaire officieel bij Nederland hoort, is het toch verstandig om je goed voor te bereiden voordat je op reis gaat. Zo zijn er namelijk wel invoerbeperkingen omdat Bonaire niet tot grondgebied van de EU hoort. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, omdat al je eten en drinken is inbegrepen in de all inclusive vakantie. En besef je ook dat je op Bonaire niet met Euro’s kunt betalen, maar dat de munteenheid hier de Amerikaanse dollar is. 

Corona

Ook Bonaire is helaas niet corona-vrij. Controleer altijd voordat je op reis gaat wat het actuele reisadvies is en bereid je voor op het dragen van een mondkapje wanneer je niet kunt voldoen aan het 1,5 meter afstand houden van elkaar. Vergeet ook niet dat je een reisverzekering met medische dekking moet hebben en een negatieve PCR-test voordat je het vliegtuig in gaat. 

Bonaire heeft het hele jaar wind, maar in de periode juli tot december is er een grotere kans op harde wind als gevolg van de tropische depressies. In een enkel geval kan dit zelfs leiden tot een tropische storm of een orkaan. De natuur is onvoorspelbaar en zo is gebleken dat er in deze eeuw best een aantal orkanen in de buurt van Bonaire zijn gekomen. Ga je toch in deze periode genieten van je all inclusive resort, houdt dan goed het weerbericht in de gaten en volg zo nodig de aanwijzingen van het personeel op.

Rest mij niets anders meer dan je een geweldig en ontspannen verblijf op het prachtige Bonaire toe te wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *